Att hitta vänner

Att hitta vänner i en ny stad kan kännas oöverstigligt. Var börjar man?? När man var fem kunde man leka med en gemensam pinne, säga ”ska vi vara kompisar?”  och sen var man det.

Det är faktiskt inte så annorlunda nu. Man kan fråga ”kan inte vi hänga?”. Jag gör det hela tiden. Funkar skitbra. Som jag skrev i mitt facebookinlägg finns det alltid taggade människor i facebookgrupper. Var inte rädd för att fråga människor du inte känner om att träffas. Om dom beter sig som att du är konstig är de tråkiga och vem vill vara kompis med nån som är tråkig ändå?

Om det känns jobbigt att sitta och stirra på varann, fråga om dom vill gå på nån aktivitet ihop. Föreläsning, slöjdkafé, spelkväll med nån förening? Kör ba kör. Hur dåligt kan det bli? Går det åt fanders har du i alla fall försökt, vågat, och fått en bra historia på kuppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s