Om bloggar

När jag pluggade i Skottland mådde jag väldigt dåligt och gjorde därför allt för att komma bort från min hjärna. Förutom att träna som en tok började jag läsa bloggar för att fly fältet. Fram tills dess hade jag trott på det oförtjänt dåliga rykte bloggar har – att det är sidor folk har för att bara prata om sig själva, utan att direkt tänka på sina läsare och ännu mindre på inläggens kvalitet. Tji fick jag.

Det var som nån slog upp ett pop-up-kort sprakande av färger, nattsvarta, tuggummirosa känslor och vackert svarvade meningar. Det var så roligt att få följa andras vardag, se hur livet är i Malmö, Linköping, Borås, Arjeplog. Kände mig som en unge med en gottepåse när jag grävde i arkiven, såg hur mycket författarna utvecklats på ett, två, fem år.

Förmågan och viljan att intressera sig för andra, att känna med, gråta när de gråter, glädjas när de gläds, inspireras av dem tycker jag är det finaste som finns. I bloggvärlden får folk leva ut sin kreativitet. Man uppmuntrar, ger av sin uppmärksamhet och värme.

Vad jag märkt är att ha en egen ger en extra dimension – man uppskattar hantverket och talangen för att skapa bra innehåll mycket mer. Att skaffa den här bloggen kan vara det bästa jag gjort på väldigt länge.

2 reaktioner till “Om bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s