Händer det verkligen *inget* kul i din stad? – Bra!

Finns det verkligen ingenting i din stad du vill göra? Du sitter och ser event på facebook, fyrverkerierna går av i tandem inombords, och sen… i Stockholm ja. Jaha… det är i Malmö. Du inte har ett kopek, och varför ska man förresten behöva åka till storstan för att ha kul? Orimligt. Orättvist.

Skapa ett eget event! Själva anledningen till att Sandra Beijer kom till Växjö var att en 17-årig (!) tjej som heter Anna skrev till biblioteket och bad om att de skulle bjuda dit henne, och de högg direkt. Studiefrämjandet kan man också be bjuda in föreläsare, och skapa studiecirklar. Ordna en tävling i nåt du tycker är kul! Sätt upp lappar på anslagstavlor, på biblan, skapa ett event på facebook och be dina kompisar dela det. Förutom att du får nåt roligt att göra, lär känna nya människor blir man så stolt över sig själv när man faktiskt ror det i land, och man får så mycket uppskattning. Vill du ha tips om hur du gör, skriv till mig!

14718777_1233357663401995_59075927121816773_n.jpg

Jag har varit med att organisera två rätt stora läger för Fältbiologerna med lokal, transport, föreläsare, volontärer etc och märkte hur förhållandevis lätt det var. Jag var helt handfallen i början, tänkte vafan har jag gett mig in på var börjar jag snälla hjälp mig jag kan inte det här. Men tar man en sak i taget går det fint; allt ska ju inte göras på en gång. Och vad man märker är folk är förvånansvärt taggade på att föreläsa, dela med sig av sin kunskap och hjälpa till. Vi fick så himla häftiga föreläsare till sommarlägret. Ibland bara gapade jag när jag fick svar av mina idoler som ”gud vad roligt det låter! vad härligt att ni gör det här – det är klart jag kommer!”

Jag drömmer om att ordna konferenser och bjuda in forskare, läkare, sjuk- och undersköterskor som kan engagera och tala om hur man kan få demens- och äldrevården att bli bättre. Jag vill bjuda in människor som kan tala om självmord, om psykisk ohälsa, om brister i psykvården. När jag är starkare kommer det hända, sanna mina ord.

4 reaktioner till “Händer det verkligen *inget* kul i din stad? – Bra!

 1. Kommer Exakt ihåg hur det var när jag bodde i Tidaholm och det hände verkligen Absolut ingenting. Men då hade man inte heller en tanke på att kunna bjuda in bloggerskor och så till stan, det är nu i efterhand en tänker att fan, varför gjorde vi inte så och så för! Är ganska glad ändå att jag bor i Stockholm nu haha.

  http://www.zaitzova.com

  Gilla

  1. Haha alltså fattar precis. Men eller hur! Det finns så mycket möjligheter när man börjar tänka att ”fan, klart jag kan göra det här.” Förstår att det är skönt med Stockholm :’) Guuud vad cool fin blogg du har förresten! Den är så proffsig fast det står att du bara haft den en månad?! You go girl! ❤

   Liked by 1 person

   1. Förstår! Smart haha. Jag är för otålig… bara körde. Men men, det får funka 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s