Söndagsutflykt

Igår drog pappsen och jag ut och chillskådade. Gick in för det till 30%, resterande 70 lallade vi runt och odlade fräknar. Vi åkte ut till ett naturreservat som heter Bokhultet som ligger precis vid stan. Säga vad man vill om Växjö, men det är himla lätt att komma ut i naturen.

DSC_1254

Det var sol, sjön glittrade och i luften yrde kaveldun istället för snö. Vi såg inget upphetsande men det är alltid roligt att se fåglar, vilka det än är. Varje gång man ser samma fågel blir det lättare att skönja mönster, lära känna arten och förstå varför de lever som de gör.

DSC_1256

Jag ska se en sävsparv här om det så blir det sista jag gör. Ibland fastnar man bara för en art och blir helt besatt av att se en utifrån sett ”tråkig” fågel. Jag fick dille på stjärtmes när jag var i Nederländerna. Hade tentaperiod men kunde inte koncentrera mig för jag bara tänkte på stjärtmesar. Kollade uppåt när jag cyklade, vilket man bara gör i Holland om man inte vill leva. Hade lätet på repeat i lurarna när jag pluggade kvantkemi. Adrenalinruset när jag sen fick se en… ja… svårbeskrivbart.

DSC_1262.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s