Inte utan min termos

Jag fick tuppjuck när jag insåg att jag glömt min termos i Holland. Skulle huset börja brinna skulle jag rädda 1. katten, 2. termos.

Varför?

Kaffe. Jag lider av svårt kaffeberoende. Det är ganska talande att jag drog fram sågen på pappas armékniv och började såga bort korken när den fastnat under bilfärden från Holland. Hemmakaffe kostar ca 3 pix per kopp, give or take. I Skottland köpte jag alltid kaffe ute, och det gick åt i snitt 50 kr per dag – jag har alltså druckit upp mitt CSN.

Om man har kaffetermos finns en stor chans att man blir populär för man kan alltid daska fram en kopp svart när man ser en hålögd kompis. Jag hatar termosmuggar av tusen anledningar. En är att det tar emot lite om man vill bjussa. Om man är helt från vettet och inte gillar kaffe kan man alltid ha te eller varm choklad istället!

Termosen får följa med i skolan, när jag ska gå en längre bit/spana efter fåglar, gå över isen till nån ö och självklart på picnic. Jag har ingen aning om hur det gick till, men när jag var i tidig tonår band jag några gånger fast en termos med choklad på huvudet (?!), satte en påse bullar mellan tänderna och simmade ut till en sten och fikade.

DSC_1219

Next up: Soppa. Om man picnicar på våren eller hösten är det kanon att ha med mat som värmer. Det är dessutom billigt och kan varieras in absurdum. Ta med kåsor och en flaska extra vatten så ni kan skölja av när ni är klara för minimalt kladd. När jag en gång gjorde trerätterspicnic (början av mars = frostbett i rumpan) var sparrissoppan given förrätt. Picnicar man på sommaren har man iste eller saft i istället. Så, jag går ingenstans. Inte utan min termos.

DSC_1210Lunch på gräs(moss…)mattan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s