Hit med våfflan

För ett par veckor sen bjöd jag in mig själv på våfflor hos en ny kompis, Sofia. Främst för att Sofia är en otroligt rolig människa, men också för våfflor är bästa fikat. Eftersom jag brukar göra mina veganska är allt som behövs mjöl, rapsolja, salt och bakpulver. Med andra ord är dom gratis (grädde och sylt får man ge några riksdaler för). Trots att ansträngningen är likställd med att andas känner man sig som en domestic goddess. Win win win.

Jag använder nästan aldrig recept när jag gör nåt – fått nog av exakta mått i labbet. Det enda jag brukar försöka tänka på är att smeten inte ska vara för tjock, om man vill ha maximalt fras (det vill man. tunn smet!!).

Grejen med scones, våfflor, pannkakor är att det inte direkt behöver förberedas. Man kan liksom sätta igång det när kompisen redan har kommit, det är ingen stor grej och allt är asgott. Jag vet inte hur ni är, men jag drar mig ofta för att bjuda över folk. Jag går upp i limningen av att jag måste bakat, lagat mat (gärna två olika rätter så man har en back-up om personen inte gillar den första. Neuroserna duggar tätt) och gjort iste. Jag ser därför våfflor lite som Guds gåva till mänskligheten. Blodtrycket ligger lågt, inget svettigt hets i köket eller rullande ögon. Inget kan gå snett.

2 reaktioner till “Hit med våfflan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s