Första blogginlägget

Hej och välkommen!

Första inlägget – ahh! så spännande!

Jag kanske ska berätta lite om mig själv. Jag heter Agnes, har tjockt brunt hår och plytet fullt av fräknar. Jag är 26 år och bor i en större småstad – Växjö. Till yrket är jag kemist, men under tiden jag gjorde min master i Nederländerna kändes nåt inte riktigt rätt. Jag bestämde mig efter mycket nagelbitande och utslitna hårtussar att kemi som karriär inte passar mig trots allt. Jag tog ett djupt andetag och flyttade hem till mina föräldrar.

När jag visade mina holländska house mates vart jag skulle flytta utbrast en av dem ”Men det ligger ju mitt i ingenstans!” Stämmer. En liten röd prick i ett stort grönt Småland. Den här delen av Sverige befolkades inte förän ungefär samtidigt som Norrlands inland – närmsta stora stad är Malmö, 210:- och två timmar bort.

Jag vet dem som älskar Växjö, som tycker det är precis lagom stort. Det finns faktiskt allt man kan behöva för ett mysigt, bekvämt liv, och har man pengar kan man ha riktigt roligt. Men för nån där det ständigt kliar i hjärnan efter nya intryck, nytt att lära sig och upptäcka och dessutom är luspank är det inte alltid så tjosan.

Så nu bor jag här, efter att ha bott i studentstäder som bubblar av liv i ett halvdussin år. Jag har inget jobb, inga pengar och ytterst få vänner. Att bo i den här stan innebär att man får anstränga sig för att ha kul – det kommer inte bara dimpa ner i knät om man väntar tillräckligt länge. Jag skapade den här bloggen för att ge andra i samma situation idéer på vad man kan göra där kulutbudet är magert. Jag är säker på att ni alla är rätt slängda i att hitta ert eget kul, men lite inspiration har aldrig skadat nån, eller hur?

3 reaktioner till “Första blogginlägget

  1. Vad kul att du flyttat tillbaka igen Agnes! Förstår att det inte är det för dig iofs men ändå :). Ser fram emot att läsa om olika tips och trix på att ha kul i Växjö. Även om jag aldrig lämnat staden till fullo tryter inspirationen ibland 🙂

    Gilla

    1. Hej! Sen jag började bloggen ter sig Växjö plötsligt rätt kul? Men det var ju tanken haha. Om du vill ses nån dag och hitta på nåt är det bara att give us a shout 🙂 Kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s